Yorkshire Dales

‘s-Avonds vertrek je vanuit Nederland met de ferry naar Engeland. Je komt al de volgende ochtend aan op je bestemming.
Yorkshire Dales is een nationaal park in het noorden van Engeland. Het landschap wordt gekenmerkt door groene heuvels en dalen met rivieren, smalle wegen en stenen muurtjes. Het gebied is dunbevolkt en op een paar dorpen en kleine stadjes na, vind je er vooral natuur. Yorkshire Dales is bij uitstek een wandelbestemming.
Het landhuis waar je verblijft ligt centraal in Yorkshire Dales en middenin het groen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationaal park al wandelend te verkennen. Het ligt vlakbij een bushalte, en in de buurt van een station, waardoor je verschillende kanten op kunt. Na een week wandelen, een drankje in een van de vele lokale pubs en een fijn verblijf in het stijlvolle landhuis, ga je een mooie ervaring rijker naar huis.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2
Type accommodatie: landhuis
Type vervoer: boot en treinreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

In Rotterdam ga je aan boord waar je kunt eten in een restaurant en een ontspannen nacht in de slaaphut aan boord door zult brengen. De volgende ochtend kom je na een ontbijt op de boot aan in Hull en zul je binnen twee uur met trein en bus aankomen in Hawes. Een levendig stadje waar je een week zult verblijven in een prachtig Engels landhuis. Na de wandeling kunnen we afsluiten in een gezellige pub. In de villa in Hawes kun je ontspannen met een drankje en een hapje. Er zijn verschillende restaurants waar we kunnen eten, maar koken en eten in de grote gezellige keuken van het huis is eveneens een optie. We reizen met het openbaar vervoer met de bus vanaf Hawes en de trein vanaf Garsdale.  Je kunt er altijd voor kiezen een dagje thuis te blijven of met het openbaar vervoer of taxi een interessante stad te bekijken. De treinreis door de Yorkshire Dales met de Carlisle railway is één van de mooiste treinreizen wat betreft landschap. Kirkby Stephen of Appleby zijn bezienswaardige stadjes op niet meer dan 30 minuten treinen vanaf Garsdale. Wij zullen tijdens de wandeltocht het spectaculaire viaduct bij station Ribblehead gaan zien.

Karakter van de wandelingen

De Yorkshire Dales is een natuurpark met een rijke diversiteit en een geheel eigen karakter. Het boerenbedrijf, de steengroeven en de bosbouw in  de Dales  hebben hun sporen achter gelaten en in dit geval de natuur verbeterd. De vele stenen muurtjes verdelen de valleien en vormen een harmonieus geheel met de kleine gehuchtjes en boerderijen. De wisselende landschappen met groene valleien, heuvels, riviertjes en watervallen en de typische Engelse gehuchtjes en dorpjes maken de Yorkshire Dales tot een aantrekkelijk  wandelgebied. Hoewel de pieken van de heuvels geen grote hoogten bereiken (maximaal 800m) kunnen de flanken steil zijn. De duur van de wandelingen zonder pauzes is drie tot vier uur en het hoogteverschil maximaal 600 meter.

Verblijf

Loxeley house ligt vlakbij het centrum van Hawes en heeft een fantastisch uitzicht over het landschap. Het huis heeft een grote woonkamer en aparte eetruimte met grote tuindeuren, waar we zullen ontbijten en wellicht enkele keren dineren .
In de enorme tuin kun je de zon zien ondergaan en is in de avond de sterrenhemel te bewonderen. Het huis heeft 8 slaapkamers met eigen badkamer/toilet. Je kunt een kamer boeken op indeling als je met twee personen boekt. Er zijn drie kamers met aparte bedden en 5 kamers met een groot twee persoons bed.

Programma

Dag 1
Heenreis Heenreis per boot van Rotterdam naar Hull, waar je de volgende morgen aan komt.
Per trein vanuit Nederland naar Hendaye waar we de nacht zullen doorbrengen in een hotel nabij het treinstation

Dag 2

afstand: 6 km
stijgen: 200 m
dalen: 200 m
2 uur

Trein en bus naar Hawes.

De reis naar Hawes per trein en bus duurt ongeveer twee uur, zodat je rond de middag arriveert.
Bij aankomst zetten we de koffers in het huis en kunnen we een wandeling maken rond het dorp.
Na een drankje in één van de vele pubs, kunnen we inchecken. s’-Avonds kunnen we uit eten gaan in het levendige Hawes.

Dag

afstand: 15 km
stijgen: 460 m
dalen: 495 m

Dent station naar Ribblehead

We beginnen de tweede dag van de wandelweek met een interessant landschap met het hoogst gelegen treinstation en drie spectaculaire viaducten. Een mooie tocht met uitzicht in het Dent dal en een wandeling in afgelegen heidevelden . Slechts op zaterdagen kun je van Gardale naar Dent reizen per trein. Dent is een pittoresk dorpje. Het is een lineaire wandeling tot Ribblehead, waar we de trein terug nemen.

Dag 4

afstand: 12 km
stijgen: 254 m
dalen: 254 m
3,5 uur

Muker vallei

Op zondagen kun je met de bus naar Muker vanaf Hawes. Muker is een idyllisch dorpje, met stenen huisjes, tea rooms en is gelegen in het serene landschap van de Yorkshire vallei.  Swaledale is de naam van de vallei in het noorden van het Yorkshire Dales National Park en een populair wandelgebied.Het  is een relatief smalle vallei die zijn naam dankt aan de rivier de Swale die er doorheen stroomt. Het heeft aan weerszijden groene velden op de heuvels, schapen, stenen muurtjes en schuurtjes, een paar watervallen en slechts kleine dorpjes en gehuchten.

Dag 5

afstand: 17 km
stijgen: 600 m
dalen: 258 m

Pennine way vanaf Haws

Het lange afstandpad vanuit ons huis leidt ons naar Ribblehead, dat wij al eerder deze week bezochten.  The Pennine way is genoemd naar het Pennische gebergte dat de ruggengraat van Engeland vormt. Het is een national trail van 430 kilometer door de heuvel landschappen van Engeland. Vandaag is het een pittige wandeldag. Je maakt kennis met ruige, eindeloze landschappen. In Ribblehead nemen we de trein terug.

Dag 6

afstand: 13 km
stijgen: 480 m
dalen: 456 m
4 uur

Pennine way naar het Noordelijke Thwaite

Thwaite is al weer een mooi stadje en heeft de meest adembenemende uitzichten van Engeland. Ruige heuvels, diep uitgesneden valleien en watervallen passeren wij tijdens deze schitterende tocht vanuit Hawes.

Dag 7

afstand: 9 km
stijgen: 600 m
dalen: 600 m

Rondwandeling Aysgarth

De bus brengt ons naar Aysgarth, waar we afdalen naar de rivier. In de bossen kunnen we veel wilde bloemen zoals de “Bluebells” zien en een grote kans dat we eekhoorntjes, mooie vogels en misschien wel herten gaan zien. Tijdens de wandeling passeren we verschillende watervalletjes. Als er nog tijd is voor onze bus vertrekt, kun je de oude middeleeuwse kerk bekijken en de “Aysgarth Edwardian Rock Garden”

Dag 8

afstand: 15 km
stijgen: 400 m
dalen: 400 m
4 uur

Wandeling Hawes Cotterdale

Vanuit ons huis gaan we de laatste dag een mooie rondwandeling maken door de vallei. De wandeling begint in Hadraw, bekend van de waterval en gaat over originele wandelpaden, die afstammen van een Victoriaans tijdperk. In het dal staat een handjevol huizen, waarvan sommigen daterend begin 17e eeuw.
Inkomsten verkreeg men door kolen gedolven uit de boven liggende heuvels en de truien die van de schapenwol gemaakt werd.

Dag 9 en 10
Terugreis 

In de ochtend vertrek vanuit Hawes naar de haven in Hull en aankomst de volgende dag in Rotterdam.

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2p kamer (boeken met 2 personen)
  • Ontbijt en lunchpakket
  • Boot overtocht in buiten hut met 2 bedden naar Hull, inclusief diner en ontbijt
  • Transfers per bus naar de boot van/naar treinstation Schiedam Centrum
  • Ontbijt en diner aan boord ( buffet)
  • Transfer van Hull naar Garsdale per trein en per bus naar Hawes en terug
  • Alle transfers ter plaatse met O.V
  • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Logies bij boeking 1 persoonskamer toeslag €500
  • Eigen hut op de boot ( toeslag €175)
  • Diners
  • Drankjes
  • Evt. andere excursies en entreegelden
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

Loxeley house ligt aan de rand van het gezellige dorpje Hawes. Met veel cafés en restaurantjes.
Je kijkt uit over het prachtig weidse landschap van de Yorkshire Dales. Het grote landhuis heeft veel binnenruimte en een grote tuin.
Het huis heeft maar liefst acht grote luxueuze slaapkamers met eigen badkamer.
Er zijn enkele kamers als twee persoons kamer met twee losse bedden te boeken.
Het treinstation Garsdale ligt op enkele minuten met de bus vanaf Hawes.

Een tweepersoonskamer is inbegrepen bij de reissom, en is alleen te boeken bij een boeking van twee personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag (zie tabblad “data en prijzen”).

Praktische informatie

Financiën

In het Verenigd Koninkrijk wordt met de Britse Pond betaald. Op veel plekken is het mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening.

Eten en drinken

Het ontbijt en lunch is inbegrepen. Overige maaltijden zijn voor eigen rekening. ’s Avonds kunnen we gezamenlijk uit eten gaan in een van de lokale pubs, of koken bij de accommodatie.

Bagage

Voor de reis zit er geen limiet aan de afmetingen of het gewicht van de bagage. Let er wel op dat je de bagage goed kunt dragen voor overstappen en korte loopafstanden ter plaatse.

Reisdocument

Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

 

Yorkshire Dales 10 t/m 19 juli 2025

Download reisschema

 

Boekingsformulier Yorkshire Dales

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor het Yorkshire Dales in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.